Medium logo bw
Emile Braunplein 15 - 9000 Gent - Tel: 09-225 75 97

Restaurant Brasil werd La Cave


Met de stadshal als overbuur nestelde restaurant Brasil zich jaren geleden in de historische kelders aan het Emile Braunplein. Sinds 1997 is haar man Jasbir de chef, samen hebben ze de zaak overgenomen in 2004. Rita Singh kwam er aan het roer te staan, bedacht de nieuwe naam La Cave maar bleef dezelfde succeskoers varen.

Het is altijd een beetje ontdekken als je de trap in galerij Bourdon Arcade afdaalt. Beneden tref je een historisch kader aan met twee unieke crypten. "We hebben zopas het interieur volledig vernieuwd. Er kwam een bar met gezellige zithoek aan de open haard", legt zaakvoerder Rita Singh uit terwijl ze de gedekte tafels controleert volgens de letter van de etiquette. "Ik werk hier al elf jaar en kreeg de kans de zaak over te nemen. Omdat we hier veel vaste klanten hebben en ik wist dat ik hier een mooie toekomst kon schrijven moest ik niet lang nadenken".

Rita is zelf Indische en vond dat haar afkomst niet strookte met de vroegere naam van het restaurant. "Daarom kozen we de naam La Cave. De kelders bieden ook een ideale ruimte voor familie- en bedrijfsfeesten". Ook het interieur werd, met zin voor detail, smaakvol vernieuwd. Rita: "Het meubilair, de verlichting en decoratie: we vonden het allemaal in Gentse winkels. We zijn daar best trots op!"

Wie hier komt eten, kiest voor gezellig en uniek kader en weet bovendien dat de keuken precies voorschotelt wat een lekkerbek kan verwachten. Rita: "Een driegangen dagschotel serveren we voor 12,90 euro. Men kan ook a la carte en zelfs veggie eten".

Menu


Suggesties


Reserveren


Voor het reserveren voor groepen kunt u het beste bellen naar: 092257597
Wij kunnen groepen ontvangen van maximaal 80 personen.

Openingstijden


Alle dagen geopend


  • Van 11:00 tot 14:30 uur
  • En van 18:00 tot 24:00 uur

Feestdagen


  • Tijdens Gent Festival open
  • December iedere dag open

Gesloten


  • Woensdag avond

Impressie


Locatie